Jumaat, 29 Jun 2012

photo editor




Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^


saya terjumpa laman web untuk mengedit gambar khususnya gambar gurlz .. dah try edit gambar tadi .. it is really awesome .. cuma kena rajin belajar cara nak menggunakannya .. malas nak pot pet pot pet panjang .. 
ni dia laman web tu ..




♥ sebelum diedit ♥

♥ selepas diedit ♥



GOOD LUCK ! ^_^





jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

decoden ♥




Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^


korang pernah decoden benda-benda korang ? i mean decoden apa-apa saja benda korang  termasuklah cell phone korang .. baru-baru ni saya decoden my sweet pinky ..  tu nama cell phone saya ^^ 
saya hanya menggunakan decoden stickers kerana ianya mudah dan tak makan masa yang lama untuk menyiapkannya .. korang decoden ikut kreativiti masing-masing .. 
so , ini adalah hasil kreativiti saya yang tak seberapa .. maklum la budak baru belajar  ^^
fokus kat cell phone je , abaikan view yang tak berkenaan .. huhu =,= 










amacam ? saya kreatif orangye kan .. ^^ angkat bakul sendiri pula .. hehe
saya suka benda yang simple jak asalkan ia nampak comel pada pandangan saya .. 
kalau korang dah terdetik nak decoden cell phone korang , korang boleh beli  decoden stickers kat kedai ..





ni adalah decoden stickers yang saya " guna pakai " ..




ok , setakat ini saja yang saya nak kongsikan kat gurlz comel loteh .. jangan lupa try decoden cell phone korang .. biar nampak comel sikit .. hehe ♥





jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

Khamis, 28 Jun 2012

pelangi cinta ♥




Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^



saat ini hati saya teringatkan si dia yang jauh di sana .. saya di kedah dan si dia pula di sabah .. betapa jauhnya kami terpisah .. kadangkala ia membuatkan hati saya sakit kerana menanggung rindu padanya ..  namun , saya tabahkan hati .. hanya kejujuran dan kesetiaan yang akan mengekalkan hubungan cinta antara satu sama lain .. siapa yang tengah bercinta , sure diorang akan tahu betapa seksanya terpisah jauh dengan kekasih hati .. ^^





terasa rindu tanpamu disisi


Ramai member saya menganggap cinta kami tidak akan bisa bertahan andai berjauhan dalam tempoh yang lama .. namun , saya tidak beranggapan sebegitu kerana saya yakin si dia akan tabah menanti saya andai si dia mencintai saya .. Perpisahan sebegini juga akan menguji sejauh mana tahap cinta kita terhadap kekasih hati .. Dengan cara ini , saya dapat mengetahui sama ada si dia benar-benar mencintai saya atau tidak ..


Andai si dia benar-benar mencintai kita , si dia akan menunggu kita walaupun ramai membernya yang mengatakan si dia terlalu bodoh untuk setia dan mengatakan bahawa hati wanita itu mudah berubah .. 
bagi saya , itu adalah tanggapan orang-orang yang belum mengenal akan erti cinta yang sebenar ..






saya benar-benar merasakan si dia tercipta untuk saya kerana kami kekal bersama setelah banyak dugaan telah kami tempuhi .. nak tahu kenapa ? ini kerana kami berdua telah berjanji untuk sentiasa berbincang jika ada masalah tidak kira kecil atau besar ..sungguh itu yang sentiasa membuatkan hubungan kami kekal sehingga kini .. saya amat mengaguminya kerana si dia amat menghormati saya sebagai seorang wanita .. si dia tidak pernah menyentuh saya seperti berpegangan tangan .. si dia betul-betul menjaga saya sebagai seorang kekasih dan si dia juga menganggap saya sebagai bakal isterinya .. itu yang membuatkan saya amat menghargainya .. biarpun seribu lelaki yang cintakan saya , takkan pernah sama dengan cintanya yang tulus pada saya .. hanya si dia yang bisa memberi warna seindah pelangi dalam hidupku .. 




we were meant to be












jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

divider comel ♥






Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^


u can take it if u want ..


































jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

Rabu, 27 Jun 2012

DSLR




Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^






korang nampak tak gambar kat atas ni ? apsal tanya soalan tak logik ni ?? hehe ^^ 
of course la korang nampak gambar tu kan .. 

pada masa sekarang , dah ramai sangat yang memiliki DSLR .. tambah pula , kebanyakannya bloggers ni suka tangkap gambar menggunakan DSLR .. i dunno why .. but , it really awesome when i saw a girl taking picture with her DSLR .. suddenly , i felt i want it too .. kalau nak tahu lebih lanjut mengenai DSLR ni , korang cuba minta tolong dengan Mr. Google .. sure , Mr. Google akan bantu korang .. hehe ^^



















jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

Isnin, 25 Jun 2012

tips untuk wanita kelihatan hebat pada pandangan kekasih





Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^






kali ini saya nak bagi tips bagi gurlz-gurlz di luar sana untuk kelihatan hebat dihadapan kekasih korang .. truly , tiada satu wanita pun yang ingin kelihatan lemah dihadapan kekasihnya .. am i right ? oleh itu , tujuan saya menulis entri ini adalah untuk menyedarkan korang tentang kehebatan korang sebagai seorang wanita .. andai saja korang tahu betapa mudahnya untuk membuatkan lelaki tunduk pada korang .. 


1. kena jaga penampilan sebagai seorang wanita

penampilan seorang wanita memainkan peranan penting dan amat mempengaruhi first impression seorang lelaki terhadap korang .. so , korang kena la menjaga penampilan diri tanpa berlebihan .. maksudnya , penampilan diri yang kemas , bersih dan menggunakan mekap yang kelihatan natural atau tidak tebal .. korang kena tahu bahawa lelaki lebih suka wanita yang mempunyai kecantikan semulajadi .. cuba korang bayangkan bila wanita pakai lipstick warna merah , sudah tentu korang akan perhatikan bibirnya .. 
silap hari bulan ada pula kes lelaki terhantuk tiang lampu kerana asyik duk tengok bibir wanita tersebut ..  haha , just kidding !  ^_^
lelaki ni lain sikit sifatnya , so korang janganlah pakai warna lipstick yang menonjol sangat .. saya syorkan korang guna warna lipstick yang lembut seperti sweet pink .. 
bak kata pepatah lelaki " biar tak cantik asalkan sejuk mata memandang " .. 


2. kena yakin pada diri sendiri dan berikan sedikit cinta untuk kekasih

yakin pada diri sendiri adalah amat perlu bagi seorang wanita .. keyakinan itu penting untuk mengelakkan korang kelihatan lemah dimata seorang lelaki .. lelaki ini akan tindas korang sehingga korang jadi lemah dan seterusnya membuatkan korang ikut cakap kekasih korang .. korang jangan sesekali biarkan lelaki berani nak menguasai diri korang .. u bukan hamba cinta lelaki .. 
selagi lelaki itu belum menjadi suami korang , korang jangan bagi peluang kekasih korang kawal korang dan ikut cakap dia .. means bila kekasih korang nak pegang tangan la , nak minta peluk la , bermanja dan whatever yang sewaktu dengannya .. jangan bagi muka kat lelaki .. korang nak tahu ke apa yang bermain  di fikiran lelaki bila kekasih korang akhirnya dah berjaya pegang tangan korang ? meh sini saya beritahu kat korang , korang akan kelihatan rendah dihadapan mata mereka dan perasaan untuk serius dengan korang akan hilang begitu saja .. nak tahu kenapa ?? kerana korang dah bagi " lampu hijau " kat kekasih korang walaupun dia belum jadi suami korang yang sah .. so , korang kena yakin pada diri bahawa korang adalah wanita yang ingin dipandang tinggi oleh lelaki khususnya kekasih korang .. kalau kekasih korang dah ada tanda nak menggatal , korang bagi warning secara lembut supaya dia sedar yang wanita itu bukan senang-senang saja dimiliki .. Sorry To Say , lebih baik tinggalkan saja lelaki itu andai dia tetap nak melampaui batas .. ingat ! kumbang bukan seekor ..



3. jaga kehormatan diri sebagai seorang wanita


kehormatan diri adalah aset utama bagi seorang wanita untuk membuatkan lelaki mengalah .. bila korang jaga aset berharga korang , sudah tentu lelaki akan memandang tinggi pada korang as a women .. lelaki takkan berani nak mencaci atau merendah-rendahkan dirimu andai korang pandai jaga aset berharga korang .. aset berharga itulah yang membuatkan wanita itu berkuasa dan boleh menundukkan ramai lelaki .. malah , kekasih korang pun akan takut kehilangan korang andai korang boleh pertahankan aset berharga korang daripada dimiliki oleh lelaki yang bukan suami korang termasuklah kekasih korang .. dan korang dapat lihat kelemahan kekasih korang andai korang kuat pertahankan aset korang daripada jatuh ke tangan lelaki .. dia akan jadi tak tentu arah kalau ada yang cuba mendekati korang .. sampai ada yang sanggup memujuk kekasihnya untuk berkahwin dengannya hanya disebabkan takut kehilangan kekasihnya .. korang kena tahu lelaki ini akan tunduk pada wanita yang pandai jaga kehormatan dirinya kerana lelaki ni suka benda yang sukar dimiliki .. bila lelaki sukar miliki suatu benda , dia tidak akan sesekali biarkan benda itu terlepas daripada genggamannya .. so , pandai-pandailah korang jaga kehormatan korang .. jangan biarkan lelaki berjaya menyentuhmu walau hanya berpegang tangan sekalipun .. nak tahu kenapa ? kerana itu akan membuka jalan kat lelaki untuk mendapatkan aset berharga korang .. ingat ! lelaki itu ada 9 akal 1 nafsu ..



harap entri ni berguna buat gurlz-gurlz diluar sana yang sedang mencari kekasih ataupun yang sedang bercinta .. 





berikanlah kunci hatimu pada hati yang ikhlas mencintaimu










jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

Sabtu, 23 Jun 2012

CERITA CINTA





Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^




hari ini saya ada sebuah cerita cinta ..
dan saya ingin korang yang tentukan siapa yang patut dipersalahkan dalam cerita cinta ini .. ^_~




 
ada seorang gadis comel yang bernama RUE baru bekerja sebagai cashier di sebuah pasaraya .. Ramai yang memujinya comel dan baik .. majoriti pekerja lelaki meminatinya kerana sifat dan pekertinya yang baik sehingga pekerja wanita lain turut mencemburuinya sehingga tidak mempedulikannya .. namun , dia tetap tabah dan sabar kerana rue berpegang pada niatnya untuk bekerja bukannya untuk membuang masa memikirkan tentang lelaki .. namun begitu , dia sememangnya menganggap teman sekerja lelaki adalah sebagai kawan dan tidak lebih daripada itu ..

rue sentiasa tersenyum indah dan ianya ikhlas dari hatinya .. walaupun 
kadangkala rue dibuli oleh teman sekerja wanita sehingga membuatkan rue sedih .. namun , dia tetap bersabar .tiba-tiba timbul pula gosip antara dia dengan pekerja lelaki bernama qay ..




 
 sebenarnya qay memang sukakan rue tapi qay tidak berani meluahkan cintanya kepada rue .. kerana rue pernah mengatakan bahwa dia tidak ingin berkapel buat masa sekarang .. jadi qay pun memendamkan perasaannya .. akhirnya gosip itu lenyap .. dan tiba-tiba rue bertemu dengan lelaki yang pernah diminatinya sejak tingkatan 6 bernama rie yang kebetulan bekerja di situ ..


rue berasa gembira dan pelik kerana dia tidak pernah melihat rie selama rue mula bekerja .. hari-hari terasa bahgia .. rue selalu bersama rie sehingga rue terlupa pada qay .. dan akhirnya rie meluahkan perasaannya kepada rue , rue tergamam dan terus mengangguk tanda dia juga mencintai rie .. akhirnya , cerita cinta mereka tersebar sehingga qay mengetahui .. 
betapa hancur luluh hati qay mengenangkan orang yang disukainya telah dimiliki oleh orang lain .. terasa mustahil untuk dia mengubati luka hati ini dengan mudah ..

THE END .. ♥










jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

Rabu, 20 Jun 2012

Segmen Tambah Follower Blog ♥





Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^







Just klik banner kalau nak join segmen ni ..
tarikh tutup adalah pada 24 jun tepat pukul 6 petang ..

jom tambah follower ! ^_^

LIKE LIKE LIKE♥


jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

Selasa, 19 Jun 2012

no one






Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^








there is no one on my side when i need them








jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

freebies header 1




Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^




ni adalah freebies header yang pertama saya buat ..
hope u all like it .. ♥







http://1.bp.blogspot.com/-h0bMn0IR2PU/T9_pV7MVJMI/AAAAAAAAA98/67emieTPwPo/s1600/header.png










jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

assalamualaikum png comel






https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRIuBJp5JGMReUg3qZ5Eqco_tCmjTwfLxozCqMLC3M7xJ9gu-W3


https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTZeLQ8euZQo0X5NU3jOHzeZjOmGZ2G7z1B3u05i6WvJUhm5EXypA


https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTnCtl-Owge-PiwvXm3oV6D3aD_vnMn7iXLDnXAWzbwPW7iFR1d

https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQms_4buKA9jryrC7O7Jieomeg8_kfpOWoHFgZsMtJz6A41MFwmIQ


https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSQZCEWrmzGfF66Dlesf-LuOpI_vyxH_pbTTf0ewdPs6pB98p4vjQ


https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQqYQEnF7hnyBMEG-q1p5ioBEmAWCRPxD8HRKRdxhAbV0XvowI40Q



https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRBB-m-wrOhpyL075YPLRbJgfkUdFon9wmiJr0dbKi5TYA58H8C




https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTtaHTQ4r32-sBjYAMX_ECQ3uctxsZzOcdlru_4ypwEFjvBXol0pg


https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTn0A5jwlltECuRkXUn7ByxwFMBd1ifNu3dbzRQoEb-1ODy2s3IJA


https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSRR_ZyJZncZ_3ggs04DChmdcLRN4hl-AzsAE1lawMhNUKFyLI5






p/s : kalau nak copy kod gambar , tekan ctrl + c






jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

Isnin, 18 Jun 2012

♥ tutorial






Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^


hanya tutorial yang berjaya sahaja yang saya masukkan untuk para blogger yang memerlukannya ..
segala tutorial yang ada di blog ni adalah milik blogger lain ..




jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

to my ♥































jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

miss u




Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^







saya dah habis exam tapi tak dapat gak balik sabah .. rasa sedih sangat ..
tiba-tiba pula saya seperti mengalami homesick .. tidak tahu kenapa dan mengapa .. ?
padahal masa semester pertama saya tidak ada simptom homesick tapi sekarang ada pula ..


mungkin sebab saya terlalu rindukan mak ayah n my bf kot ..
entah la ..

bila teringat kat mak ayah n my bf , saya terus pergi makan ..
susahnya kalau terus macam ni .. =,=

im feel lonely ..



♥ feel lonely like my heart feel empty ♥




jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

Ahad, 17 Jun 2012

love IS life






Assalamualaikum n hye peeps ! ^_^






 bosannya duduk dalam bilik 24 jam .. boleh gila kalau terus camni ..!  
i miss and my family and my mamoru ..  
i selalu  my mamoru and my family because nak hilangkan rasa rindu ni .. 
lepas dah texting them , i rasa dah tenang sikit .. 


oleh kerana i dah tak tahu nak buat apa , i bw je kat blog yang kiut-miut xpecially pinky blog ..
kadang-kadang i komen kat entri diorang kalau i rasa i patut komen .. 


bila dah bosan bw , i  ambil and then i call my mamoru ..
 my mamoru ni jenis yang dengar cakap i .. i dunno why .. 


kadangkala i jadi blurr sendiri .. 
pernah sekali i tanya kat my mamoru kenapa dia asyik ikut je cakap i ni .. and dia cakap yang dia sayangkan i sangat-sangat , dia tak nak i kecil hati kalau dia tak ikut cakap i .. 


i terharu sangat time dia cakap camtu .. truly, i damnly  him so muachh .. 
my mamoru adalah boy pertama yang pernah mengalirkan  kerana i .. 


 i baru sedar yang dia sangat-sangat cintakan i .. 
tak sangka masih ada lagi lelaki yang setia pada cinta kat dunia ni ..


 ThAnX 4 LoViNg Me ..




my LOVE will be with YOU as long as you love ME too













jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v