Jumaat, 17 Februari 2012

ciri gadis yang tidak disukai oleh lelaki pemalu + pendiam



Assalamualaikum n hai..

entah dari mana datangnya ilham nak coret tentang tajuk entri ini..Saya nak kongsikan serba sedikit tentang ciri gadis yang " tidak disukai " atau dengan erti kata lain " dibenci " oleh lelaki pemalu + pendiam..kasarnya bahasa..tanpa membuang masa,jom baca..! (^_~)


 SUKA BERGAUL NGAN LELAKI 
Lelaki jenis pemalu + pendiam biasanya berkawan dengan lelaki sahaja .. Mereka lebih selesa berkawan    dengan kaum sejenisnya berbanding dengan perempuan .. tidak dapat dinafikan yang lelaki ni sangatlah memilih orangnya .. Oleh itu,mereka tak berapa suka bila tengok perempuan berkawan dengan ramai lelaki .. Apatah lagi jika kekasihnya  suka bergaul dengan lelaki lain ..! SURE kena WARNING oleh lelaki jenis pemalu + pendiam ni ..

 SUKA MEMBEBEL 24 JAM
Majoriti lelaki jenis PEMALU + PENDIAM ni tak suka dengan perempuan yang suka sangat membebel .. Sure , lelaki terus tutup telinga and then cabut lari lintang-pukang ..! cuba beritahu saya , siapa yang boleh tahan dengar orang membebel selalu ?? buat sakit telinga + pekak ! orang selalu kata lelaki mudah tertarik dengan wanita cantik dan pandai bergaya .. tu memang betul ! Tapi orang lupa nak kata yang lelaki mudah jauh hati bila tengok wanita cantik suka membebel macam singa mengaum .. So,berani la korang tanggung risiko kalau suatu hari nanti lelaki jenis ni tinggalkan korang kerana sifat korang yang suka sangat membebel..

SUKA MARAH-MARAH
Lelaki jenis ni juga tak suka bila perempuan suka marah-marah tak tentu pasal .. korang tahu tak yang lelaki ni suka bila perempuan dapat buatkan mereka rasa selesa dan tenteram disamping korang..bukannya asyik nak marah-marah and then bergaduh jak tiap kali berjumpa .. Sure , hubungan tak berpanjangan .. bila dah ditinggalkan baru nak sedar kesilapan diri .. SORRY TO SAY , takde maknanya uda bila korang dah ditinggal pergi .. NASI DAH JADI BUBUR .. So , lebih baik ubah la sikap tu sebelum nasi jadi bubur..

SUKA BANGGAKAN DIRI SENDIRI
Kalau sifat yang satu ni , saya sendiri memang tak dapat nafikan .. sesiapa pun tak berapa suka dengan perempuan jenis yang suka banggakan diri sendiri .. Sebagaimana yang kita sedia maklum , lelaki adalah seorang yang bersifat ingin memimpin .. bila perempuan dah rasa dirinya hebat sangat , mereka akan selalu mengabaikan lelaki .. So , lelaki akan rasa tak dihargai sebagai seorang lelaki .. Apa gunanya bersama bila lelaki seolah-olah tidak diperlukan lagi dan akhirnya perempuan akan ditinggalkan oleh pasangannya .. sad ending INGAT ! Lelaki itu punya EGO TINGGI ..

ok,that's all from me 2 u..

                    






jangan lupa tinggalkan komen dax comel tau..(^_~)v

15 ulasan:

  1. sy ad knal sorg laky ni., nk kata dye ni jnis pmalu ke hape., ntah lah., xfhm., dye jnis pelik ckit berbanding laki2 laen., xbnyk lah kot yg mcm ni., unik ckit., haha., ad idea x mcm mana nk tahu dye suka kita ke x??

    BalasPadam
  2. lelaki pemalu ni kalau dah suka dia selalu serius dan tak suka
    benda yg remeh temeh .
    kalau dia suka dia tak akan tunjukkan perasaannya tapi berlagak seperti tak ada apa2 yg berlaku . #Lelaki jenis ni selalu melihat wanita yg mereka sukai dalam diam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh share x Mcm mne nk pikat org mcm awk ckp ni...hehe

      Padam
    2. boleh share x Mcm mne nk pikat org mcm awk ckp ni...hehe

      Padam
  3. Lelaki pemalu adalah lelaki yang perihatin sebab itulah dia akan selalu menyiasat, marah-marah, cepat gelabah dan sentiasa cemas kerana selalu berasa risau. Namun lelaki jenis ini mempunyai sikap tanggungjawab dan penyayang yang tinggi.

    Perkongsian: Rahsia Penting Lelaki

    BalasPadam
  4. Ez pun jenis lelaki pendiam.Pendiam ni senang berasa rimas jika dibebel,dimarahi dan macam2lh.pendiam ni tk suka jaga tepi kain orang.Tetapi pendiam layak digelar Penyabar....

    BalasPadam
  5. Patut awek tu xmau kat aku...sebab pemalu ja pun...nk buat cenakan sbb duk skolah agama 5 tahun,kita mana besaa nk bergauul dgn prmpuan ni..mai zaman stpm ni baru nk mula,memang kekokk sikit hehe...

    BalasPadam
  6. lelaki pemalu, lelaki sengal.... malu x tntupasal...

    BalasPadam
    Balasan
    1. prmpuan sebenarnya suka berkawan dgn lelaki pemalu n sengal ni.. tp prmpuan x suka bergantung harap kat lelaki2 jenis yg mcm ni... tambah plak nk buat suami... mmg x la... klu

      Padam
    2. prmpuan sebenarnya suka berkawan dgn lelaki pemalu n sengal ni.. tp prmpuan x suka bergantung harap kat lelaki2 jenis yg mcm ni... tambah plak nk buat suami... mmg x la... klu

      Padam
    3. lelaki pemalu ni sebenarnya dah curi part prmpuan... patutnya prmpuan yg malu2.. ni x dia yg lebih2... smpai prmpuan yg nk kena pujuk.. of course prmpuan akn melut

      Padam
    4. lelaki pemalu ni sebenarnya dah curi part prmpuan... patutnya prmpuan yg malu2.. ni x dia yg lebih2... smpai prmpuan yg nk kena pujuk.. of course prmpuan akn melut

      Padam
  7. lelaki pemalu, lelaki sengal.... malu x tntupasal...

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum :) . Izzat Ifwat.. jgnla tduh2 mcm tu x baik.. sifat pemalu tu sbnarnya siapa yg beri? kdang2 bkn llki2 pmalu mhu pn jd sorg pmalu.. mgkin Allah bri sifat pmalu tu byk hkmahnya utk dia.. sbb sifat malu tu jg slh stu cabang iman. Llki pmalu mmg x suka dn x pndai pujuk2, mgurat.. apalg sntuh pmpuan smbarangn.. sbb sifat pmalu mghalang mreka. Ttapi bkn ka itu lbih baik? skurg2nya trjga jg btas prgaulan. Lgpn x slah klu pmpuan yg mula dlu mau pujuk atu mgurat dorg pting niat tu baik.. sbb llki pmalu mmg x suka bnda remeh.. dorg lbih srius dn stia.

    "Malu Itu Harus Seiring Dgn Iman, Jika Salah Satunya Hilang Maka Hilanglah Kedua2nya".

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam